ربات زیردریایی

ربات زیردریایی این روزها استفاده‌های زیادی در صنعت و دانش دریایی و به‌ویژه در نویابی‌های اقیانوس دارند. محقق‌های اروپایی تصمیم دارند با طراحی این روبات ها در اکتشافهای دریایی تغییر عظیمی ایجاد کنند. این طرح «تکنولوژی سونار زیرآب با توانایی تغییر مقیاس گسترده» نام دارد. اگر تصمیم دارید. که یک ربات زیردریایی پیشرفته، جالب و کاربردی را بشناسید، با پیشنام در این مطلب همراه باشید.

این طرح که دانشمندان اروپایی به کار میبرند. حاوی بسیاری ربات های پیشرفته تجهیز به هیدروفون و سنسور است که زیرآب کار می کنند و قادر هستند به شکل انبوه در ارتباط با هم کار و با تکنولوژی سونار کفه دریا را وارسی کنند.

سونار یا Sonar (ناوبری و فاصله ‌یابی صوتی) نام دستگاه ردیابی است که به کمک منتشر کردن امواج صوتی عمل می‌کند و ارتباط میان یگان‌های زیردریایی و شناور را با هم فراهم می‌کند.

ربات زیردریایی
ربات زیردریایی

ایجاد آرایه صوتی هوشمند توسط ربات زیردریایی

دانشمندان پروژه ی «تکنولوژی سونار زیرآب با توانایی تغییر مقیاس گسترده» سرگرم تست مدل نخستین یکی از سیستم های رباتیک هستند. این مجموعه حاوی دو جرم شناور صغیر و شمار بسیاری ربات زیردریایی تجهیز به ده‌ها رایانه، آب لرزه‌ یاب برای بدست آوردن. موج‌های ارتعاشی در آب و رادار زیر دریایی برای فاصله‌یابی صوتی در اعماق آب هستند.

کارشناس الکترونیک این پروژه می گوید: «آوای تیک تیک که به گوش می‌رسد پالس‌های الکتریکی هستند. شمار بسیاری الکترود در آب است که ۱۰ سانتیمتر از همدیگر دورند. روی جرم های شناور باتریهای صغیر ۲ کیلوواتی قرار می‌دهیم که موج‌های صوتی (رادار زیر دریایی) به وجود می‌آورند. پالس رادار زیر دریایی‌ها در ژرفای آب رسوخ می‌کند و بر اثر اصابت با کفه دریا بازتابیده می‌شود. هیدروفون ها آواها را ثبت می‌کند. با موشکافی کامپیوتری این آواها و با کمک انعکاس‌ها قادریم غطاهای کف دریا را ببینیم و شناسایی کنیم.»

این ربات زیردریایی برای این مدلسازی شده‌اند. تا زیر آب آرایه‌‌ای صوتی ایجاد کنند که هوشمند، قابل هدایت و وسیع با توانایی شکل‌گیری دوباره است.

کشف لرزه نگاری و یافتن نفت و گاز

پروژه این تکنولوژی قابل به کارگیری. در نقشه‌برداری ۳D دریایی است. و برای اکتشافات لرزه نگاری و شناسایی خصوصیت‌های کف‌دریا استفاده می‌شود.

لوران دولون مسئول نوآفرینی‌های زیردریایی کمپانی سی جی جی و از دانشمندان این پروژه در این مورد که این ربات زیردریایی در چه مواردی استفاده دارد، می‌گوید: «قادریم از آن در تولید یا نصب تجهیزات نظارتی زیر دریا بهره ببریم. در قاعده بزرگتر برای پیدا کردن ماده‌های معدنی، نفت و گاز کف آب به کار می رود.»

دانشمندان می‌گویند که استفاده‌های دیگر مانند عملیات تجسس و نجات، کسب خبر از زیستگاه، پیدا کردن محل تراوش نفت و باستان‌شناسی زیردریا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

دانلود

جهت نمایش لینک دانلود فیلدهای درخواستی را پر کنید.
×