دیپ فیک Deepfake چیست؟
دیپ فیک Deepfake یا جعل کردن تکنیکی تلفیق تصاویر بر اساس هوش مصنوعی است. این فناوری برای ترکیب و جایگذاری تصاویر و فیلمهای موجود بر روی تصاویر یا فیلمهای مورد نظر با استفاده از تکنیک یادگیری ماشین تحت عنوان “شبکه مشارکتی مولد” (GAN) (کلاسی از یادگیری ماشین) به کار میرود.
دیپ فیک از ترکیب دو کلمه دیپ (Deep). به معنای عمیق و فیک (Fake). به معنای جعلی و دروغین تشکیل شده و براساس هوش مصنوعی قادر است تصاویر انسان را به صورت واقع گرایانه تولید و سنتز کند. در فناوری دیپ فیک یا همان جعل عمیق، از دسته خاصی از الگوریتم یادگیری ماشین با نام «شبکههای مولد تخاصمی» یا «Generative Adversarial Networks» استفاده میشود تا تصاویر یا ویدیوهای موجود روی مجموعهای از تصاویر و ویدیوهای منبع، ترکیب و برهم نمیشود.
فناوری دیپ فیک Deepfake چگونه کار میکند؟
دیپ فیک Deepfake. شکل و حالات نقاط مختلف چهره انسان را از طریق دوربینها کشف میکند. و به طرز کاملا باورپذیری چهره همان انسان را جعل کرده و میتواند. او را در حال حرکت، سخنرانی و در هر حالتی که فکر کنید قرار دهد. هوش مصنوعی همانند سوختی است. اما این فقط یک فناوری است. که باید از طریق قوانین و دستورالعملهایی مربوط به اسکن تصاویر چهره کنترل گردد.
متأسفانه، deepfakes. پس از بیشتر از یک دهه اشتراک گذاری تصاویر شخصی در شبکه های آنلاین آغاز شده. تا جایی که دیگر، تقریبا تصاویر تمام چهره ها روی اینترنت است. حتی دور ماندن از دید عموم، مانع از تلفیق Deepfake. نخواهد شد؛ امروزه این امری اجتناب ناپذیر است. و هر کسی در جهان در معرض آن قرار دارد. شما در تصاویر و فیلمهای دوستانتان قرار دارید. موبایلهایتان با قفل تشخیص چهره کار میکنند. تماسهای تصویری برقرار میکنی. ویدئو کنفرانس میگذارید. و بوسیله روشهای مختلف به طور ناخواسته تصویر چهرهتان را در اینترنت به اشتراک میگذارید.

DeepFake چرا خطرناک است؟
تلفیق تصاویر و فیلمهای موجود با منبع مورد نظر ویدئویی به صورتی انجام میگیرد که گویی ترکیب هر دو تصویر یا هر دو فیلم یکی است و در یک صحنه به وجود میآید. این ترکیب پیچیده میتواند یک فرد یا افراد را به گفتن چیزها و یا انجام اقداماتی نشان دهد. که هرگز در واقعیت رخ ندادهاند. این ویدئوها میتوانند تصویر فرد را در رویدادهای سیاسی و مجرمانه از جمله صحنههای قتل، سرقت و غیره قرار دهند.
هولناکترین بخش دیپ فیک Deepfake آن جایی است. که قربانی آنها نه فقط مشاهیر، بلکه سیاستمداران را مورد هدف قرار میدهند. و این نوع از دستکاریهای ویدیویی نه تنها به راحتی در دسترس است، بلکه هر روز سختتر و سختتر میتوان آنها را به عنوان تصاویر جعلی تشخیص داد.
تنها شانسی که وجود دارد. این است که با تمام دقت تصاویر خود را در اینترنت محفوظ نگه داشته. البته با وجود احاطه شدن توسط شبکههای اجتماعی متعدد و درخواست حساب کاربری برای انجام کوچکترین کارها. نرم افزارهای جاسوسی. اشیای هوشمند و پیچیده شدن فناوری، پایین بودن. سطح آگاهی مردم ، حفاظت از اطلاعات به نظر دشوار می آید.
برخلاف بسیاری از سیستم های تشخیص چهره. که اساسا ویژگیهای چهره شما را به یک کد منحصر به فرد برای رایانه تبدیل میکند. نرم افزارهای Deepfake به منظور تخریب هویت فرد به کار میروند. این حقیقت محض است. این سناریوی کابوس است. برای دستکاری ادراک عمومی از سران کشورها، مدیران ارشد قدرتمند یا نامزدهای سیاسی.